KAATSHEUVEL - Het Openbaar Ministerie in Breda kan niet aantonen dat een centralist van de meldkamer in Tilburg schuldig is aan de dood van een 55-jarige man uit Kaatsheuvel omdat hij te laat een ambulance heeft gestuurd.

De aangifte van de nabestaanden tegen de centralist is daarom geseponeerd. Een justitiewoordvoerster heeft dat woensdag gemeld.

Het OM begon een strafrechtelijk onderzoek naar het optreden van de hulpdiensten op die fatale dag in juni 2009. Nabestaanden zeggen dat ze een aantal keren tevergeefs met 112 hebben gebeld terwijl er spoedeisende hulp nodig was. De man overleed dezelfde ochtend.

Er werd uitgebreid onderzoek verricht en het OM liet bijvoorbeeld het Nederlands Forensisch Instituut onderzoek doen naar de relatie tussen het overlijden en het (te) laat uitrukken van de hulpdiensten. Vorige week heeft de officier van justitie bepaald dat er geen strafzaak komt tegen de verdachte.

Bewijs voor dood door schuld ontbreekt, legde de woordvoerster woensdag uit.

De nabestaanden willen niet reageren. Het is daarom onbekend of ze zich neerleggen bij het besluit van de officier van justitie.