DENEKAMP - ''We willen dat de pesters gaan nadenken over de consequenties van hun gedrag. Of ze nu in Tilligte wonen of daarbuiten.''

Dat heeft pastor en rouwbegeleider Marinus van den Berg dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Dinkelland gezegd namens de ouders van de 20-jarige Tim Ribberink uit het gehucht Tilligte. Die maakte vorige week een einde aan zijn leven omdat hij voortdurend gepest zou zijn.

 ''Wij wisten daar tot enkele dagen geleden nauwelijks iets van'', aldus de verklaring van de ouders, die een deel van de afscheidsbrief van hun zoon maandag lieten afdrukken in de rouwadvertentie.

Het pesten begon al op de lagere school en ging steeds door, zo is gebleken. Een directe aanleiding voor de suïcide zien de ouders echter niet, behalve dat hun zoon erg teleurgesteld was toen onlangs een reis niet doorging. ''Ik heb ook nooit eens geluk'', zei hij toen volgens de pastor.

 Aangepakt

 ''We willen dat het probleem van pesten nu echt aangepakt wordt'', aldus de ouders. ''Zelfdoding vanwege pesten moet uit het verdomhoekje komen.''

 Van den Berg voegde daar dinsdag aan toe dat ''het nieuwe kabinet nu haast moet maken met het beloofde wetsvoorstel tegen pesten. ''Er moet een register komen waarin pestgedrag landelijk wordt bijgehouden.

Voor onder andere scholen en sportleiders moet er een protocol komen. En anonieme berichten op internet moeten verboden worden'', aldus de pastor.

Afscheid

In de rooms-katholieke kerk van Tilligte is dinsdagavond een afscheidsbijeenkomst voor belangstellenden. Woensdag neemt de naaste familie in besloten kring afscheid.

De ouders, die niet hadden gerekend op de enorme aandacht in binnen- en buitenland voor hun advertentie, willen niet met de media praten.