AMSTERDAM - In Rotterdam is maandag een vrachtwagen tegen een gasverdeelstation aangereden, waardoor dit lek is geraakt.

Het gaat om een verdeelstation aan de Driemanssteeweg, laat de Veiligheidsregio Rotterdam weten.

De hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben het incident het 'Grip 1-kenmerk' gegeven. "De gaslucht is geroken en gemeten", zegt een woordvoerder van de Politie Rotterdam- Rijnmond.

"Enkele straten en bedrijven in de omgeving van het gasverdeelstation zijn op last van de brandweer ontruimd. Het gaat om een groen kastje waarin een pijp van ongeveer 5 centimeter doorsnede lekt. Dat blaast behoorlijk", voegt hij toe.

De brandweer gaat een 'waterscherm' opzetten om het ontsnappende gas naar boven te leiden in plaats van naar de zijkant. Buiten een straal van 25 meter van het lek wordt geen gas gemeten.

Om veiligheidsredenen is ook het treinverkeer op de Betuwelijn langs de plek des onheils kortstondig stilgelegd. Het verkeer op de A15 ondervindt geen hinder.

Rond half vier gaven de gezamenlijke hulpdiensten Rotterdam-Rijnmond aan dat het gaslek gedicht is en dat de brandweer het incident meester is.