AMSTERDAM - Badr Hari wil in therapie om zijn agressiviteit in toom te houden. Dat zei Hari's advocaat Bénédicte Ficq vrijdag in de Amsterdamse rechtbank.

De zaak is voor Hari een 'wake-up call'. Hij is bereid zich niet meer in het uitgaansleven te storten totdat de rechter uitspraak doet, hij is er klaar mee.

De zitting is aangehouden tot vrijdag 9 november. Dat besloot de rechtbank in Amsterdam vrijdag.

Hari heeft zakenman Koen Everink geslagen omdat die zijn vriendin Estelle Cruijff had beledigd, aldus Ficq.

De mannen zouden de zakenman tijdens het feest in de Amsterdam Arena hebben opgewacht bij het toilet en hem hebben gezegd dat hij ''moest opkankeren'' uit de skybox waarin ze zich bevonden.

'Corrigerende tik'

Hari zei tijdens een politieverhoor dat hij een 'corrigerende tik' wilde uitdelen. Volgens het OM maakt de kickbokser zijn rol kleiner dan die daadwerkelijk is.

Ficq: ''Mijn cliënt heeft met de buitenkant van zijn hand een ferme klap in het gezicht van Everink gegeven. Hij ontkent de betrokkenheid bij ernstig letsel.''

Cruijff heeft het in eerste instantie opgenomen voor haar vriend, maar zegt nu wegens haar psychische gesteldheid geen verklaring af te kunnen leggen. De moeder van Cruijff woonde de rechtszaak wel bij.

Het OM ziet voldoende bewijs voor de mishandeling van Everink, onder meer aan de hand van getuigenverklaringen en een theedoek waar zowel bloed van Hari als van het slachtoffer zit.

Schouw

Deze maand zal een tevens schouw plaatsvinden in de zaak rond Badr Hari.

Justitie wil de skybox in de Amsterdam Arena nader onderzoeken waar de vechtsporter in juli zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben.

De rechter en de advocaten hebben geen probleem met zo'n schouw, bleek vrijdag tijdens een zogeheten pro-formazitting op de rechtbank in Amsterdam. Justitie wil bekijken of de afmeting van de skybox strookt met de verklaringen van getuigen.

'Monster'

Verder trok Ficq hard van leer tegen de media en de Amsterdamse politie, die zij beticht van het lekken van onderzoeksgegevens. ''Badr Hari wordt neergezet als een monster en een psychopaat. Hij is niet de 'butcher' zoals hij in de pers wordt omschreven.''

Justitie heeft Hari in totaal negen zaken ten laste gelegd. Van die negen zaken gaan er acht over geweld, onder andere in de Amsterdamse clubs Jimmy Woo en Club Air. De negende zaak is een verkeersdelict.