EDE - De politie is nog steeds op zoek naar een jonge man, die in apri van dit jaar een 6-jarig meisje in Ede heeft verkracht.  

De man moet uit die Gelderse plaats komen of daar regelmatig voor werk of studie zijn. Dat denkt de politie, zo is donderdag bekendgemaakt.

Volgens profielschetsers van de politie heeft de dader zeer waarschijnlijk banden in enkele wijken in Ede. Misschien woont hijzelf daar of anders een goede vriend van hem. Het kan ook zijn dat hij er naar school of werk gaat.

De politie hoopt dat zich nieuwe getuigen melden met tips. ''Alle informatie is welkom, hoe klein ook.'' Zo zoekt de politie naar vrouwen die mogelijk op straat zijn aangesproken door een jongeman met de vraag of ze seks wilden hebben. Twee vrouwen hebben dat meegemaakt en de politie wil weten of dit anderen ook is overkomen.

Beloning

De blanke man, vermoedelijk tussen de 15 en 20 jaar oud, nam het meisje destijds mee vanaf een speelplaats in de wijk Rietkampen, dicht bij de A12. Het kind vertelde 's avonds aan haar ouders wat haar was overkomen.

De politie zoekt sinds begin mei naar de dader. Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De zedenzaak komt donderdagavond aan de orde in het opsporingsprogramma Dossier GLD op Omroep Gelderland. De politie zal daarin ook een gerichte oproep aan de dader doen.