WAALRE - Advocaat Peter van de Laar van de woonwagenbewoners in Waalre gelooft niets van nieuwe berichten over hun vermeende betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli.

''Volgens mij zijn het gewoon geruchten'', zei hij woensdag.

''Als justitie echt aanwijzingen heeft in zo’n zaak, dan ik me niet voorstellen dat er geen arrestaties plaatsvinden'', legde Van de Laar uit.

Het NOS Journaal meldde woensdagavond op basis van bronnen binnen het Openbaar Ministerie dat de daders van de aanslag bekend zijn, maar dat er te weinig bewijs is.

De daders komen van een woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch en ze handelden in opdracht van een prominente bewoner van het kamp in Waalre.

Direct verband

Het Openbaar Ministerie denkt dat er een direct verband is tussen de ruzie van de woonwagenbewoners in Waalre met de gemeente, aldus de NOS.

De woonwagenbewoners in Waalre worden vanaf het eerste moment regelmatig in verband gebracht met de brand. De politie gaat woensdagavond niet in op de inhoud van de nieuwe berichten. Ook burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre wil niet reageren.