RIJSWIJK - Bram Moszkowicz mag van de Raad van Discipline het vak van advocaat niet meer uitoefenen. De tuchtrechter vindt dat hij de regels te vaak overtreedt.

Hij heeft onder meer vele duizenden euro's aan contant geld aangenomen, voorschotten van cliënten niet terugbetaald, de administratie was niet op orde en hij deed niets om zijn vakkennis op peil te houden. Een profiel.

Volledige naam: Abraham Maarten (Bram) Moszkowicz

Geboorteplaats en -jaar: Maastricht, 26 juni 1960

Familie: zoon van advocaat Max Moszkowicz sr. Drie broers: David, Max Jr. en Robert

Bijzonderheden:

Moszkowicz stond in zijn carrière als strafpleiter vele geruchtmakende cliënten bij: Desi Bouterse, Willem Holleeder, Johan V. alias De Hakkelaar en de Heinekenontvoerders.

Onder meer de beelden van zijn amicale danspartij met de Surinaamse Desi Bouterse op de dansvloer van een hotel in Paramaribo werden hem erg aangerekend.

Bram Moszkowicz is regelmatig te zien als misdaaddeskundige in RTL Boulevard. Hij presenteerde in 2005 een tv-programma bij de AVRO waar jonge advocaten streden om de titel De Nieuwe Moszkowicz.

Maandag werd duidelijk dat Moszkowicz en de Belastingdienst een schikking hebben getroffen over de boetes die hem waren opgelegd voor belastingontduiking. Hij zou inkomsten-, omzet- en vennootschapsbelasting hebben ontdoken.

Hij staat bekend als een flamboyant type, die de media en bekendheid niet schuwt. Deze week werd duidelijk dat zijn relatie met presentatrice Eva Jinek was beëindigd.