ARNHEM - Het Openbaar Ministerie ziet alsnog af van een gang naar de Hoge Raad in de zaak rond de dood van miljonairsdochter Sandra Hazeleger in februari 2011.

Haar echtgenoot Bob H. kreeg in hoger beroep 8 jaar celstraf opgelegd, terwijl het Openbaar Ministerie (OM) 15 jaar had geëist.

De straf viel lager uit omdat het gerechtshof in Arnhem vond dat er geen bewijs is voor voorbedachte rade en ging daarom niet uit van moord maar het juridisch minder zware doodslag.

Na nadere bestudering is het OM tot de conclusie gekomen dat er te weinig basis is voor een ''succesvolle cassatie''.

De vrouw was een telg van de familie Hazeleger, die in de Quote-500 vermeld staat. De moord had echter geen financieel motief, maar H. voelde zich te weinig gewaardeerd voor het draaiend houden van het gezin met vier kinderen.

Wurging

H. wurgde zijn 45-jarige vrouw met een hondenriem in een bungalow in Soest, bekende hij. Daarna dumpte hij het lichaam in een sloot in de bossen bij Woudenberg.

Toen hij enkele dagen later haar auto in brand wilde steken, volgde de politie hem al op aanwijzing van een getuige die hem met het lichaam over zijn schouder naar de auto had zien lopen. H. had zijn vrouw als vermist opgegeven.