BERGEN OP ZOOM - Bij een brand in Bergen op Zoom hebben de bewoners van tien appartementen zondagavond korte tijd hun huis moeten verlaten.

Er was sprake van een gaslek. Dat meldde de politie.

Vrijwel alle bewoners konden na middernacht weer terug naar hun huizen, met uitzondering van de personen die boven het pand waar de brand woedt wonen.

De brand brak rond 8 uur uit in een supermarkt aan de Kastanjelaan in de Brabantse plaats. In eerste instantie ging de brandweer naar binnen om het vuur te bestrijden.

Opgevangen

Toen echter bleek dat er een volgens metingen niet al te grote hoeveelheid gas vrij kwam, trokken de brandweerlui zich terug. Ook werd besloten om de tien woningen in de buurt te ontruimen; de bewoners werden opgevangen in een gymzaal.

Het gasbedrijf dichtte de leiding van twee kanten waardoor er geen gas meer naar het pand ging. Daarna kon de brandweer weer verder met de bluswerkzaamheden. Er is geen sprake van een uitslaande brand.

Bij de brand vielen geen gewonden. Hoe de panden naast het winkeltje eraan toe zijn is onbekend, net als de oorzaak van de brand.