ENSCHEDE - De politie is in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Enschede in actie gekomen nadat 20 mensen daar een horecagelegenheid waren binnengestormd.

De meesten van hen droegen kleding van motorclub Satudarah. De politie heeft ter plekke zes personen opgepakt, meldde ze zondag.

De groep gedroeg zich intimiderend en heeft mogelijk geweld gebruikt, aldus de politie. De groep kwam verhaal halen nadat eerder op de avond twee van hen bij dezelfde gelegenheid waren geweigerd.

Toen de politie arriveerde, vluchtte de groep naar buiten. De overige aanwezigen werd gevraagd te vertrekken, zodat de politie onderzoek kon verrichten.

Clubhuis

Later werd in het clubhuis van Satudarah nog een persoon aangehouden. Eén van de verdachten droeg een slagwapen bij zich, dat in beslag is genomen. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

Alle verdachten hebben een rode kaart gekregen van de Enschedese horeca. Hun wordt een jaar lang de toegang tot de horeca in de binnenstad geweigerd.