AMSTERDAM - Willem Holleeder is zaterdagmiddag betrokken geraakt bij een vechtpartij op het terras van café Joffers in Amsterdam-zuid.

Dat heeft een woordvoerster van de politie bevestigd tegenover NU.nl.

Er ontstond ruzie tussen Holleeder en een andere man. Volgens Panorama zou het gaan om voormalig freefighter Dick V., maar de politie kon dit nog niet bevestigen.

De ruzie mondde uit in een vechtpartij tussen de twee, hetgeen flinke commotie veroorzaakte bij de overige terrasgasten. De woordvoerster van de politie benadrukt dat er geen wapens zijn gebruikt.

Ooggetuige

Een ooggetuige van het gevecht zegt tegenover NU.nl dat Holleeder compleet verrast werd door zijn belager. "Die man dook op Holleeder, zo over zijn vrienden heen die er tussen zaten. Het glas vloog alle kanten op. Er ontstond direct paniek bij de overige terrasgasten."

Na deze actie liep Holleeder met zijn vrienden richting de man. "Ze hebben toen nog een tijdje staan praten. Er werd niet meer gevochten, maar er was wel veel emotie, dat zag je aan de handgebaren", aldus de ooggetuige.

Verhoor

Waarom de ruzie ontstond en waarover het ging is nog onduidelijk. De vechtersbazen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De café-eigenaar heeft aangifte gedaan voor vernieling.