TILBURG - De meisjes die in augustus gewond raakten toen ze op het ROC Tilburg per ongeluk vaatwasserreiniger in plaats van ranja dronken, maken het goed.

''Ze gaan weer naar school en beginnen zelfs binnenkort aan hun stage", meldt schooldirecteur Joep Reijven vrijdag.

Medeleerlingen die een introductieavond organiseerden, schonken per ongeluk geen limonade maar reinigingsmiddel met dezelfde kleur in bekertjes.

De twee 16-jarige meisjes dronken het goedje en belandden met brandwonden in hun mond op de intensive care. In september kregen ze een terugval toen hun slokdarm ernstig vernauwd bleek en enkele operaties volgden.

Goede kant op

Reijven: ''Nu gaat het weer de goede kant op. Alleen het eten van vast voedsel is nog lastig, daarom krijgen ze ook sondevoeding." Ook mentaal gaat het goed. ''Ik had verwacht dat ze gebukt zouden gaan onder het feit dat ze tijdelijk niet naar bijvoorbeeld de friettent zouden kunnen, maar het gaat eigenlijk prima."

De politie concludeerde binnen twee dagen dat er sprake was van een ongeluk, geen opzet. Desondanks voelden betrokken leerlingen en docenten zich nog een tijdje schuldig. ''Onzin. Van schuld is geen sprake. Dit was puur pech."