ROTTERDAM - De strafzaak tegen de Twentse neuroloog die ervan wordt verdacht patiënten ernstige schade te hebben toegebracht door foute diagnoses, begint woensdag 28 november.

Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam bekend. De zogeheten regiezitting is bij de rechtbank in Almelo. De inhoudelijke behandeling volgt later.

De man wordt ook verdacht van verkeerd medisch handelen. Hem is mishandeling ten laste gelegd, evenals verduistering, diefstal en valsheid in geschrifte. Hij vertelde patiënten ten onrechte dat ze leden aan ernstige ziektes. In totaal staan er negen zaken op de dagvaarding.

Aan de verdenking van valsheid in geschrifte zijn twee nieuwe gevallen toegevoegd, nadat ziektekostenverzekeraar Menzis aangifte van verschillende zaken heeft gedaan.

Andere zaken

De andere zaken die Menzis aandroeg, worden niet meegenomen omdat dat weer te veel onderzoek zou vergen. Het OM wil nu graag met de behandeling van de zaak gaan beginnen, maakt een woordvoerster duidelijk.

Het onderzoek van het OM wordt geleid door de medisch officier van het expertisecentrum medische zaken van het OM in Rotterdam. Ongeveer 40 voormalige patiënten van de neuroloog deden een aangifte of een melding.