CULEMBORG - De politie heeft vrijdagmorgen vroeg bij een grote controle-actie op de snelweg A2 ter hoogte van Culemborg 340 hardrijders betrapt.

In totaal werden op het terrein van benzinestations aan weerszijden van de snelweg 565 auto's gecontroleerd, zo liet een teamchef van de regiopolitie Gelderland-Zuid vrijdag via Twitter weten.

Bij de actie zijn 15 mensen aangehouden, onder andere wegens verboden wapenbezit. Zeven bestuurders die hadden gedronken, liepen tegen de lamp.

Ook zou een man zijn betrapt die nog voor ruim 1 miljoen euro aan belastingschulden had openstaan. In totaal zijn bijna 450 processen-verbaal uitgeschreven.

Inbraken

De actie werd gehouden, omdat er de laatste tijd opvallend veel is ingebroken in de omgeving van de A2, die dwars door de Bommelerwaard loopt. Ook heeft de politie de indruk dat de snelweg veel wordt gebruikt voor criminele transporten.

Aan de actie deden behalve de politie ook Rijkswaterstaat, de marechaussee, de Belastingdienst en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) mee.

Het grondgebied van beide tankstations was tijdelijk uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Dat gaf de politie de mogelijkheid om voertuigen te doorzoeken en inzittenden te fouilleren.