AMSTERDAM - Justitie heeft kickbokser Badr Hari negen zaken te laste gelegd. Daaronder is een poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in juli in de Amsterdam Arena.

Dat blijkt uit de dagvaarding die hem deze week is overhandigd, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend. Van de negen zaken gaan er acht over geweld, onder andere in de Amsterdamse clubs Club Air en Jimmy Woo. De negende zaak is een verkeersdelict.

Volgende week vrijdag moet Badr Hari in het openbaar voor de rechter verschijnen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Mishandeling

Volgens de dagvaarding heeft de kickbokser samen met een ander Everink in een skybox van het leven willen beroven door hem meermalen tegen het hoofd te trappen terwijl hij op de grond lag. In verband met deze mishandeling moet ook nog een 34-jarige man uit Eindhoven vrijdag voorkomen.

In de uitgaansgelegenheid Jimmy Woo zou Hari in mei van dit jaar iemand met kopstoten en een flying kick hebben belaagd en bovendien een glas in diens gezicht hebben kapot geslagen.

Boksbeugel

In Club Air gaat het om twee mishandelingen van vorig jaar juli, waarbij onder anderen de eigenaar werd geschopt en geslagen.

Ook de andere geweldsdelicten waarvan ook een vrouw het slachtoffer werd, zijn in de hoofdstad gepleegd. Bij een van de mishandelingen heeft Badr Hari een boksbeugel gebruikt, zo staat in de tenlastelegging.

Incidenten

Hari die in juli werd opgepakt, staat bekend als een van de beste kickboksers ter wereld, maar is ook berucht vanwege een reeks incidenten, zowel binnen als buiten de ring.

Zo werd hij twee keer tijdens een belangrijke wedstrijd gediskwalificeerd omdat hij een tegenstander schopte terwijl die al op de grond lag. Hij werd al eerder veroordeeld voor mishandeling.

Bij de vermeende mishandeling in de Amsterdam ArenA was hij samen met zijn vriendin Estelle Cruijff, de ex-vrouw van oud-voetballer Ruud Gullit.