EINDHOVEN - De politie heeft donderdag rond de voetbalwedstrijd tussen PSV en het Zweedse AIK Solna in de Europa League in totaal 12 mensen aangehouden.

 Dat maakte een woordvoerder vrijdag bekend. De supporters maakten zich schuldig aan mishandeling, baldadigheid en belediging.

Ze zijn inmiddels weer vrij. De meesten moesten een boete betalen, variërend van 50 tot 200 euro.

Het was donderdag voor, tijdens én na de wedstrijd onrustig in de stad. De Mobiele Eenheid (ME) greep in bij opstootjes in het centrum. Een man uit Zweden werd gearresteerd voor het mishandelen van een landgenoot.

Bij een supporterscafé bij het stadion kwam het bijna tot een confrontatie tussen supporters. De ME plaatste een cordon om het café. Tijdens de wedstrijd bleef het onrustig in het vak van de bezoekende fans.

Trein

Na de wedstrijd was het de bedoeling dat een groot aantal Zweedse supporters afgevoerd zou worden in een trein. Omdat die er niet was heeft de NS mensen uit een intercity naar Amsterdam gehaald en die trein gebruikt voor het vervoer van de supporters.

Na de wedstrijd waren er in de binnenstad nog schermutselingen. Het bleef tot diep in de nacht onrustig door het gedrag van de bezoekende supporters, aldus de politie.

Het duel in Eindhoven eindigde in 1-1. PSV blijft daardoor tweede in de stand in groep F met 4 punten uit drie wedstrijden.

Er was vanwege de wedstrijd veel politie op de been. Voor de supporters van Solna waren 1600 kaarten beschikbaar. De Zweedse club nam echter enkele honderden mensen meer mee. De fans zonder kaartje zijn bij het stadion opgevangen en begeleid naar concertzaal Dynamo. Daar konden ze de wedstrijd op een scherm bekijken.