AMSTERDAM - Leden van de Enschedese afdeling van motorclub Satudarah hebben donderdag twee ordners ingeleverd bij de politie.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie bevestigt een bericht daarover uit De Twentsche Courant Tubantia.

President van de Enschedese tak van de motorclub Marciano Beekman heeft de krant laten weten dat in de ordners de administratie van de verbouwing van het clubhuis aan de Parkweg in Enschede zit.

Zo zitten er een contributieoverzicht en bonnen in en is er informatie in te vinden over materiaalaankopen en een gift van bierbrouwer Bitburger. De zegsman van het OM weet nog niet of de informatie in de mappen bruikbaar is.

Invallen

Anderhalve week geleden vonden invallen plaats in onder meer het clubhuis. Bij een lid van de club in Epe werd administratie van Satudarah meegenomen. Aanleiding voor de invallen was de ontdekking van een administratie van wietplantages in de woning van een lid van Satudarah.

Het OM gaf aan te vermoeden dat een groot aantal leden van de club betrokken is bij de georganiseerde wiethandel en -teelt. Onderzocht wordt of een verbouwing van enkele tonnen van het clubhuis is gefinancierd met opbrengsten van de wiethandel.

Bij de invallen werden vijf mannen en een vrouw opgepakt. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ook werden onder meer drie wietkwekerijen met honderden planten gevonden.