Tegenonderzoek bewoners complex Slotervaart

AMSTERDAM - Na het onderzoek naar asbest in wooncomplex Louweshoek in Amsterdam komt er op verzoek van bewoners een tegenonderzoek.

Dat bevestigde woningcorporatie Woonzorg Nederland maandag na een bericht hierover in Het Parool.

Zaterdag bleek uit onderzoek dat er geen asbest is aangetroffen in de appartementen in Slotervaart. Bewoners op de vijfde verdieping moesten 2 dagen eerder hun woning uit omdat er op de grond in de hal op die etage asbestdeeltjes waren gevonden.

Volgens een woordvoerster van Woonzorg Nederland mogen de bewoners zelf bepalen wie de second opinion gaat doen. ''Dat bewoners zelf met een naam mogen komen voor de contra-expertise is woensdag door ons al min of meer toegezegd. Wanneer en door wie het onderzoek gedaan wordt, is nog niet duidelijk'', aldus de woordvoerster. Woonbron Nederland neemt de kosten voor zijn rekening.

Niet onafhankelijk

Eerder was er sprake van dat TNO het asbestonderzoek zou verrichten, maar dat kennisinstituut zou in deze kwestie niet onafhankelijk zijn. TNO werkt samen met Espria, een maatschappelijke organisatie waar ook Woonzorg deel van uitmaakt. ''Dit heeft bij ons de schijn van partijdigheid gewekt'', stellen de bewoners.

Bij bewoners ontstond in augustus onrust toen een hovenier met een karretje een gevelplaat kapotreed. Toen zou duidelijk zijn geworden dat er asbest in het pand zat.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie