Verkeershinder A50 Arnhem-Nijmegen duurt voort

ARNHEM - De verkeershinder op de snelwegen tussen Arnhem en Nijmegen duurt voort.

Rijkswaterstaat is net klaar met de aanleg van nieuwe rijbanen van de snelweg A50 over de nieuwe Waalburg bij Ewijk.

Vanaf maandag zal het verkeer hinder en flinke vertraging ondervinden van werkzaamheden aan het knooppunt Valburg, op enkele kilometers afstand van de nieuwe brug.

Daarvoor heeft de dienst maandag gewaarschuwd.

De A50 tussen Renkum en Ewijk veroorzaakt de meeste file-ellende van Nederland.

Daarom wordt de weg over het hele traject verbreed van twee keer twee naar twee keer vier rijbanen en komt er een nieuwe brug over de Waal, naast de oude brug. Ook worden de aansluitingen op andere snelwegen verbreed en uitgebreid.

Middensteunpunten

Rijkswaterstaat gaat nu zogeheten middensteunpunten bouwen voor de viaducten in de nieuwe verbindingswegen tussen de snelweg A15 (Rotterdam - Ewijk) en A50.

Op beide snelwegen zal het verkeer daar last van hebben. Het werk duurt ongeveer 4 weken. Daarna zijn nog andere aanpassingen nodig, zodat de nieuwe verbindingswegen naar verwachting in maart volgend jaar gebruikt kunnen worden.

Dan is Rijkswaterstaat ook alweer aan het werk op een ander punt in het traject, bij de aansluiting van de A50 op de snelweg A73 (Nijmegen - Venlo). Ook daar zal het verkeer veel hinder van gaan hebben, denkt de dienst.

In 2014 moet het hele karwei op de A50 klaar zijn, want dan gaat de oude Waalbrug bij Nijmegen er lang uit wegens rivierverruimende maatregelen. De brug bij Ewijk is dan de enige oeververbinding voor snelverkeer.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie