Ridderkerk zonder water na leidingbreuk

RIDDERKERK - Door een breuk in een waterleiding hebben Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht maandagochtend zo'n 2 uur nauwelijks tot geen water uit de kraan gehad.

Dat meldden woordvoerders van de brandweer en het drinkwaterbedrijf Oasen. Rond 8 uur maandagochtend was de druk hersteld. Wel geldt er een kookadvies.

Zo'n 50.000 mensen hadden last van de verstoring. Zij kregen geen of minder water uit de kraan. Nu het water weer stroomt, adviseert Oasen om het water minimaal 3 minuten te laten koken.

''Doordat de druk weg was gevallen in de leidingen, kan er wat grondwater naar binnen zijn gesijpeld. We nemen geen enkel risico, vandaar dat het advies tot donderdag geldt'', aldus een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf. Het advies geldt voor heel Ridderkerk en een groot deel van Hendrik-Ido-Ambacht.

Transportleiding

Om mensen op het kookadvies te attenderen, heeft Oasen alle klanten een sms gestuurd. Ook worden er voicemails ingesproken op vaste lijnen.

De bewuste leiding brak iets na 6 uur 's ochtends aan de Rotterdamseweg. Het bleek te gaan om een transportleiding vlakbij een pompstation. Dat is het grootste type leiding, zo zei de woordvoerder. De brandweer zette de weg af, omdat er ''flink wat water overheen stroomde''.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie