Mist hindert verkeer en luchtvaart

RIJSWIJK - In grote delen van het land heeft het verkeer te maken met plaatselijk dichte mist. Daarvoor waarschuwen de ANWB, KNMI en de Verkeersinformatiedienst (VID) maandagochtend.

Daarvoor waarschuwen de ANWB, KNMI en de Verkeersinformatiedienst (VID)

maandagochtend.In vrijwel het hele land is het zicht maar tussen de 100 en 200 meter, aldus de website Buienradar.nl.

Plaatselijk komt het zicht zelfs niet verder van 65 meter. Alleen Groningen en Limburg ontspringen de dans. Volgens het KNMI lost de mist later op de ochtend vanuit zuidoostelijke richting op.

In de nacht van maandag en dinsdag kan er opnieuw mist ontstaan.

Rijkswaterstaat meldt dat de dichte mist het cameratoezicht op veel spitsstroken in Nederland hindert. Daardoor kunnen die niet open.

Schiphol

De dichte mist die 's ochtends boven het land hing, heeft geleid tot vertragingen in het vliegverkeer op Schiphol. Volgens een woordvoerster van de luchthaven zijn er zo'n tien vluchten geannuleerd en konden veel vliegtuigen later vertrekken en landen dan gepland.

Nadat de mist in de middag was opgetrokken, herstelde het vliegverkeer zich. Het betrof vooral vluchten naar bestemmingen binnen Europa die hinder ondervonden, zei de zegsvrouw. ''De vertragingen duren de hele dag, maar nemen wel af."

Actueel filenieuws l Weerbericht

Lees meer over:
Tip de redactie