VENLO - De 42-jarige Erik E. die maandag door het gerechtshof in Arnhem werd veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op zijn vrouw Kathleen Cremers in 2006 in Venray, gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen die uitspraak.

Dat heeft zijn advocaat Guus Lina dinsdag bekendgemaakt.

De 42-jarige Erik E. die maandag door het gerechtshof in Arnhem werd veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op zijn vrouw Kathleen Cremers in 2006 in Venray, gaat bij de Hoge Raad in cassatie tegen die uitspraak. Dat heeft zijn advocaat Guus Lina dinsdag bekendgemaakt.

Het hof achtte bewezen dat E. met voorbedachten rade zijn vrouw 70 keer met een schroevendraaier heeft gestoken en ook haar keel heeft doorgesneden. Volgens Lina is de kwalificatie moord echter niet juist.

Doodslag

De raadsman vindt dat er sprake is van doodslag en daarbij past volgens hem een lagere straf. ''Er is in dit geval sprake van een doorlopende driftaanval, waarbij een moment van overweging of bezinning onmogelijk was. Zeventig steken met een schroevendraaier wijzen op iemand die door het lint gaat, en niet op iemand die in kalm beraad en rustig overleg heeft gehandeld.”

E. ontkende bij de rechtbank in Roermond, maar werd veroordeeld tot 15 jaar cel. In hoger beroep in Den Bosch werd hij vrijgesproken.

De Hoge Raad vond dat het hof in Den Bosch die uitspraak niet goed motiveerde, waarna het hof in Arnhem het hoger beroep overdeed. Daar bekende E. wel het steken, maar niet het doorsnijden van de keel van zijn vrouw.

Dat zou een mededader hebben gedaan. Het gerechtshof in Arnhem achtte dat onwaarschijnlijk.