AMSTERDAM - De Nationale Recherche en de regiopolitie Twente zijn dinsdagmorgen begonnen aan een omvangrijke 'interventie-actie' in heel Twente.

Tegen 08.00 uur werd het clubhuis van motorclub Satudarah Chapter East in Enschede binnengevallen. 

Bij de actie is ook Defensie betrokken. Leden van het Advanced Search Team (AST) zoeken met speciale apparatuur naar verborgen ruimtes, aldus een woordvoerder van het OM. De politie kijkt niet alleen in het clubhuis van Satudarah, maar ook in woningen van de motorclubleden en op andere locaties.

De politie zou op zoek zijn naar harddrugs en wapens, melden bronnen aan Tubantia. Ook bestaat het vermoeden van witwassen, schrijft de Twentse krant. Bij het clubhuis van Satudarah zijn onder andere vier motoren in beslag genomen.

Volgens de krant is er mogelijk een verband met de moord op Onno Kuut. Gisteren maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat drie voor poging tot liquidatie veroordeelde mannen, in hun cel zijn aangehouden voor de moord op Kuut. De mannen staan bekend als de 'tattookillers'. Kuut werd in 2009 vermoord aangetroffen in de duinen. 

De woordvoerder van het OM kon een verband tussen de politieactie en de moordzaak niet bevestigen. Dinsdagmiddag maakt het OM meer duidelijk over de zaak.

AST

Het AST wordt de laatste tijd steeds vaker ingezet, vertelt een woordvoerster van de eenheid in een telefonische reactie. ''Er is bij de verschillende korpsen steeds meer bekendheid met onze capaciteiten'', aldus de woordvoerster.

Beelden van na de inval:

 Heeft u foto's bij dit bericht? Upload deze dan via NUfoto