AMSTERDAM - De politie heeft maandagavond een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen in Winschoten.

Het gaat om een 20-jarige jongen uit de Groningse plaats, meldt de politie dinsdag.

De aanhouding staat los van de twee eerdere aanhoudingen. De jongen zou in de nacht van 2 op 3 oktober hebben geprobeerd een supermarkt aan de Venne in brand te steken. Hij zit voorlopig vast.

Vorige week werden al een 26-jarige man en een 25-jarige vrouw aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast en worden verhoord. Woensdag moet de man opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Dan wordt besloten of hij nog langer in voorarrest blijft.

Teruggeschroefd

Met de aanhouding van een derde verdachte worden de extra maatregelen teruggeschroefd. De mobiele politiepost in het centrum verdwijnt en er worden minder agenten op straat ingezet. De politie benadrukt dat bewoners nog wel alert moeten blijven. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In Winschoten is sinds april zeker twintig keer brand uitgebroken door brandstichting. Sinds begin oktober is een noodverordening in de Groningse gemeente van kracht.