DEN HAAG - De broers Cor en Brian P. en Jeroen S. zijn maandag in hun cel aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.

Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Onno Kuut. Zijn levenloze lichaam werd in maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.

De drie mannen, die bekend staan als de 'tattookillers', werden in juli veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf vanwege een moordaanslag op de Amsterdamse crimineel Marlon D. Een vierde verdachte, Evert Sijahailatua, werd bij verstek veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenis. Hij is voortvluchtig en staat op de nationale opsporingslijst.

De Nationale Recherche heeft de cellen van de drie verdachten maandag doorzocht, net als een woning in het Duitse Ahaus.

Chinese tekens

De tattookillers danken hun naam aan het feit dat zij op hun rug een tatoeage hebben van grote Chinese tekens die 'Wees daadkrachtig' zouden betekenen. De mannen zouden een professioneel opererend moordcommando hebben gevormd.

Cor en Brian P. waren in 2009 al eerder in het vizier gekomen van de politie, als verdachten van de liquidatie van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor, bij een pannenkoekenhuis in Leiderdorp.

Enkele weken later werd het lichaam van Kuut gevonden. Ook hij had de specifieke tatoeage.