BREDA - Mogelijk zijn er meer verdachten van de schietpartij op een woonwagenkamp in Breda, waarbij in juli 2010 de 12-jarige Danny Gubbels omkwam.

Dat zei advocaat Marnix van der Werf maandag. In de rechtbank van Breda was een ingelaste spoedzitting, omdat er nieuwe informatie was.

Aanleiding voor de schietpartij zou een mislukte drugsdeal zijn met de vader van Danny Gubbels. Daarbij zou 400 kilo cocaïne zijn verdwenen.

In het dossier over de drugsdeal zouden aanwijzingen staan dat andere mensen betrokken zijn bij de schietpartij dan de drie huidige verdachten. Volgens de advocaat is dat niet goed onderzocht.

Verdediging

De rechtbank besloot maandag op verzoek van de verdediging de teamleiders van het onderzoek naar de dood van Gubbels te horen tijdens de inhoudelijke behandeling die in november start. Die vindt waarschijnlijk, net als eerdere zittingen, plaats in een beveiligde rechtbank.

Bij de schietpartij werd de woonwagen van Gubbels met automatische wapens doorzeefd met kogels. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zei maandag dat ze de drie puur verdenkt van het uitvoeren van de schietpartij. Die zouden daardoor ook niet in het dossier over de drugsdeal voorkomen.

In verband met beide onderzoeken zijn zeker tien verdachten aangehouden.