ARNHEM - De 42-jarige Erik E. die in 2006 in Venray zijn vrouw Kathleen Cremers 70 keer met een schroevendraaier stak, is ook degene die haar keel vier keer heeft doorgesneden.

Dat acht het gerechtshof in Arnhem bewezen. Wegens moord veroordeelde het hof E. maandag tot 18 jaar cel.

Erik E. ontkende bij de rechtbank in Roermond, maar werd veroordeeld tot 15 jaar. In hoger beroep in Den Bosch werd hij vrijgesproken. De Hoge Raad vond dat het hof in Den Bosch die uitspraak niet goed motiveerde, waarna het hof in Arnhem het hoger beroep overdeed. Daar bekende E. wel het steken, maar niet het doorsnijden van de hals van zijn vrouw.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 20 jaar cel geëist. Dat vindt het hof te hoog. Maar vanwege de wreedheid waarmee Cremers werd omgebracht en met haar slapende kinderen werd achtergelaten en de leugens die E. vervolgens jarenlang volhield, vindt het hof 15 jaar te weinig.

In het hoger beroep is meer onderzoek gedaan naar de bloedpatronen. Daaruit bleek dat de mouwafdruk in bloed van E.’s trui in het huis alleen afkomstig kan zijn van de halssnede en niet van de steken met de schroevendraaier. E. stelde dat onbekenden na hem zijn vrouw de hals doorsneden.