AMSTERDAM - Tankopslag Odfjell in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft donderdag na de tankterminal ook het gedeelte Odfjell Maritiem (OTM) stilgelegd.

Dat meldt RTV Rijnmond vrijdag.

Inspectiediensten onderzochten de afgelopen dagen het bedrijf en beperkten zich dit keer niet enkel tot de tankterminal. De inspecteurs constateerden volgens RTV Rijnmond dezelfde gebreken die eerder tot het sluiten van de tankterminal leidden.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt tegenover de NOS dat de locatie gesloten is, maar ontkent dat er een inspectierapport dat tot de sluiting zou hebben geleid. De berichtgeving van RTV Rijnmond is volgens de woordvoerder voorbarig.

Er zijn wel opmerkingen gemaakt door inspecteurs maar die waren niet van ernstige aard en de problemen worden binnenkort verholpen. De activiteiten van het bedrijf staan in verband met de nodige werkzaamheden op een lager pitje, aldus de zegspersoon.

Weinig activiteit

Bij de afdeling Odfjell Maritiem worden al een aantal jaren vrijwel geen werkzaamheden verricht, stelt het bedrijf. Het terrein is overgenomen door Odfjell en was bedoeld om de tankterminal uit te breiden. Recentelijk is het terrein alleen gebruikt om van schepen naar andere schepen over te slaan.

De Milieudienst Rijnmmond, DCMR, maakt nog niet bekend welke tekortkomingen er precies gevonden zijn. Volgens de DCMR zal nog ruim een maand duren voordat de resultaten van het rapport bekend zijn.