HAARLEM - De politie denkt zeker tot maandag nodig te hebben voor het onderzoek in Haarlem naar de in 1992 verdwenen Lisette Vroege. 

Aanvankelijk zou het doorploegen van twee sloten tot vrijdag duren, maar het zeefwerk is een tijdrovende klus. Daarom zoeken rechercheurs en forensisch experts in elk geval zaterdag ook nog verder, liet een woordvoerster weten.

Ze kon niet zeggen of er inmiddels voorwerpen zijn gevonden die iets te maken hebben met de verdwijning. ''We vinden van alles, zoals oude botresten, maar dat is logisch in een sloot waar jarenlang van alles in belandt.''

Omwonenden zijn via een brief op de hoogte gebracht. Volgens de politiezegsvrouw begonnen de rechercheurs maandag met één zeef, maar is later in de week een tweede ingezet.

De politie heeft het onderzoek na 20 jaar hervat, omdat er nu betere technische middelen zijn. Bij het water langs de Heussensstraat werd 5 maanden na de vermissing van de vrouw een schoen van haar teruggevonden. Enkele dagen daarvoor was haar tennisracket al aangetroffen in een groenstrook bij deze sloot.