ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 55-jarige dominee uit Ubbergen van moord dan wel doodslag op zijn 56-jarige levenspartner, die eveneens dominee was. 

Het slachtoffer is om het leven gekomen door hoofdletsel en bloedverlies, aldus een woordvoerster van het OM vrijdag. De voorlopige hechtenis van de verdachte dominee is door de raadkamer van de rechtbank in Arnhem met 90 dagen verlengd.

Het onderzoek in de opzienbarende zaak is volgens het OM nog niet afgerond. Er moet nog uitgebreid onderzoek worden gegaan naar de geestestoestand van de verdachte en er moet nog wat technisch onderzoek worden afgerond. Het is dan ook nog niet bekend wanneer de zaak door de rechtbank in Arnhem wordt behandeld.

De 56-jarige dominee werd op 29 september dood in de woning van het stel in Ubbergen gevonden. De verdachte, die ziekenhuispastor is, belde zelf de politie.

Geliefd

Beide dominees waren zeer geliefd in protestante kringen in de regio Nijmegen. Op de gebeurtenis is ''verbijsterd'' en ''diepgeschokt'' gereageerd. Tijdens de uitvaart van de 56-jarige dominee, maandag, werd opgeroepen om mededogen te hebben met de verdachte en hem steun te geven. De mannen stonden als uitgesproken vredelievend en zachtaardig bekend.