HAARLEM - De politie heeft twee Haarlemmers aangehouden die worden verdacht van het stichten van autobranden. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

Haarlem wordt sinds januari 2011 geteisterd door tientallen autobranden. De politie denkt dat er nog meer brandstichters actief zijn geweest. De verdachten zijn een 39-jarige en een 37-jarige Haarlemmer.

Het onderzoek naar de autobranden is nog in volle gang. De verdachten werden in juli en september al opgepakt, maar de politie hield dit lange tijd stil om het onderzoek niet te frustreren, aldus de politie.

De 37-jarige Haarlemmer wordt verdacht van een autobrand en een brand in een portiek van een flat. Bij die flatbrand liep een jongen ernstige brandwonden op. De verdachte zit sinds juli vast. De politie onderzoekt nog of hij ook met twee andere autobranden te maken had. De 39-jarige Haarlemmer wordt verdacht van het in brand steken van twee auto's in de J.J.Hamelinkstraat op 2 juni. Deze man is inmiddels op vrije voeten.

Rechercheteam

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de autobranden. Het team kwam al eerder tot de conclusie dat meerdere pyromanen in Haarlem actief zijn. De gemeente verspreidde een folder waarin de bevolking werd opgeroepen alert te zijn. De verdachten zijn opgepakt na tips van getuigen.