Werkgever aanvaardt 'met spijt' ontslag Prins Friso

AMSTERDAM - Prins Friso, die sinds februari na een ski-ongeluk in coma ligt, is weg bij energiebedrijf Urenco.

Vorige week is zijn ontslag ingediend, maakte het bedrijf donderdag bekend.

Urenco heeft het ontslag ''met spijt'' aanvaard. Friso was sinds begin vorig jaar financieel directeur bij het bedrijf in Engeland. Zijn functie werd sinds het lawineongeluk tijdelijk door iemand waargenomen.

Na overleg met vertegenwoordigers van Friso en de overige directieleden is geconcludeerd dat ''langdurig financieel leiderschap nodig is'' en dat de prins door zijn gezondheidssituatie zijn functie op korte termijn niet kan hervatten.

Inzet

Bestuursvoorzitter Helmut Engelbrecht van Urenco prijst de inzet van Friso sinds zijn aantreden begin 2011. Hij leverde strategisch inzicht voor de toekomst van het bedrijf en nam talrijke initiatieven op het gebied van financieel beheer en management, aldus Engelbrecht.

De directie heeft ''diep respect voor zijn integriteit, strategische visie en intelligentie''. Urenco zal hem heel erg gaan missen. ''We hopen zeker dat hij goed zal herstellen en dat hij ooit weer terug zal kunnen keren.'' De onderneming zegt mee te leven met de familie van Friso.

Lawine

De prins kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht, waardoor hij een ernstige hersenbeschadiging opliep. Sinds begin maart ligt hij in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen.

Alles over de toestand van Prins Friso

Lees meer over:
Tip de redactie