'Bende beroofde vooral superrijken'

AMSTERDAM - De inbrekersbende die vorige week werd opgerold door de Haagse politie had het vooral gemunt op de allerrijksten in Nederland.

Tientallen miljonairs werden vorig jaar en dit jaar op systematische wijze beroofd, meldt RTL Nieuws woensdag. De buit bedraagt vermoedelijk vele miljoenen euro's.

De dieven braken steeds 's avonds in, nog voordat de bewoners naar bed gingen en het alarm inschakelden. De huizen waren in alle gevallen zo groot dat de inbrekers ongezien hun gang konden gaan terwijl de bewoners elders in het huis verbleven.

De politie en het Openbaar Ministerie laten desgevraagd weten niets over de zaak te kunnen zeggen omdat de verdachten nog in beperking zitten.

Beveiligingsexperts

Tegenover RTL Nieuws kunnen een beveiligingsexpert en een verzekeraar met een groot aantal rijke klanten de inbraakgolf wel bevestigen.

Vorige week werden in de Haagse Spoorwijk in totaal dertien verdachten aangehouden. Het gaat om vier vrouwen van 20 tot 61 jaar en negen mannen tussen de 20 en 43 jaar. Een deel van hen wordt ook verdacht van witwassen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie