Visfabrikant krijgt 9000 reacties na salmonellabesmetting

HARDERWIJK - Visfabrikant Foppen uit Harderwijk heeft bijna 9000 reacties gekregen van klanten wegens de salmonellabesmetting. 

Het ging om 5000 brieven en 3800 telefoontjes. Er komen nu haast geen nieuwe reacties meer binnen, aldus een woordvoerder van het bedrijf maandag.

Van de briefschrijvers stuurde het merendeel (80 procent) de uitgeknipte code van hun gekochte product op om geld terug te krijgen.

Circa 10 procent meldde dat ze klachten hadden gekregen. Eveneens 10 procent van de briefschrijvers wilde steun betuigen aan de onderneming.

Driekwart van de mensen die het informatienummer belden, wilde bevestiging dat het product dat zij hadden goed was. Besmetting met salmonella kan leiden tot onder meer koorts, diarree, misselijkheid, overgeven, buikkrampen, rillingen, spierpijn en hoofdpijn.

Ziek

Volgens de laatste telling van het RIVM van vorige week zijn zeker 350 Nederlanders de afgelopen tijd ziek zijn geworden door de producten van Foppen. Alle besmette zalm en salades zijn inmiddels uit de winkels gehaald.

De besmetting komt vermoedelijk uit de Griekse vestiging van het bedrijf. Zowel de Nederlandse als de Griekse fabriek levert geen producten tot Foppen het onderzoek heeft afgesloten. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie