EOD langer bezig met verdacht pakketje in Groningen

GRONINGEN - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is maandag nog zeker tot 19.00 uur bezig om een verdacht pakketje onder een auto bij een kantoorcomplex aan de Van Elmptstraat in Groningen te onderzoeken en te ontmantelen. 

Tot die tijd blijft de omgeving van het pand afgezet. Dat maakte de politie maandag aan het einde van de middag bekend.

De EOD durft nog niet tot ontmanteling van het pakketje over te gaan en wil er eerst zeker van zijn dat hij de veiligheid kan waarborgen. Overwogen wordt om binnen de EOD meer expertise in te schakelen.

''De EOD neemt de situatie zeer serieus en neemt alle tijd die nodig is”, aldus een woordvoerder van de politie.

Afzetting

Maandagochtend ontdekte een vrouw een vreemd pakketje onder haar auto, die ze bij het kantoorcomplex had geparkeerd. Na een eerste onderzoek van de politie werd de EOD ingeschakeld. ''Het was duidelijk dat dit niet onder een auto hoort”, aldus de politie. Ongeveer 350 werknemers moesten het kantoorcomplex, dat vlakbij voetbalstadion de Euroborg ligt, verlaten.

De omgeving in een straal van 100 meter rondom de auto is afgezet. Vanaf 14.30 uur is ook een deel van de N7 tussen Groningen en Hoogezand, die langs het kantoor loopt, in beide richtingen afgesloten. De weg gaat pas weer open zodra de EOD het onderzoek heeft afgerond.

Incassobureaus

De politie heeft uitgebreid gesproken met de eigenaresse. De politie kan niets zeggen over waarom de vrouw bij het kantoor was en over hoe het pakketje onder haar auto is terechtgekomen.

In het kantoorcomplex zitten meerdere bedrijven, waaronder een rechtsbijstandskantoor, notarissen en incassobureaus.

Verdacht pakketje Groningen

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is maandag nog zeker tot 19.00 uur bezig om een verdacht pakketje onder een auto bij een kantoorcomplex aan de Van Elmptstraat in Groningen te onderzoeken en te ontmantelen. De politie heeft het complete gebouw ontruimd en de straat afgezet. Alle 300 medewerkers moesten het pand zo spoedig mogelijk (maar op een rustige manier) verlaten. Omdat de politie het niet vertrouwde, is besloten om ook het EOC (Explosieven Opruimings Commando) te laten komen. Deze hebben met een robot het pakketje nogmaals onderzocht, waaruit ook zij concludeerden dat het wel eens serieus kon zijn. Rond 17.00 meldt de politie dat het nog enkele uren kan duren voor precies duidelijk is wat de exacte inhoud van het pakketje is. Inmiddels is ook de Europaweg afgesloten en is de Euroborg praktisch onbereikbaar. © NU.nl/Dennis Venema
Tot die tijd blijft de omgeving van het pand afgezet. Dat maakte de politie maandag aan het einde van de middag bekend. De politie heeft het complete gebouw ontruimd en de straat afgezet. Alle 300 medewerkers moesten het pand zo spoedig mogelijk (maar op een rustige manier) verlaten. Omdat de politie het niet vertrouwde, is besloten om ook het EOC (Explosieven Opruimings Commando) te laten komen. Deze hebben met een robot het pakketje nogmaals onderzocht, waaruit ook zij concludeerden dat het wel eens serieus kon zijn. Rond 17.00 meldt de politie dat het nog enkele uren kan duren voor precies duidelijk is wat de exacte inhoud van het pakketje is. Inmiddels is ook de Europaweg afgesloten en is de Euroborg praktisch onbereikbaar. © NU.nl/Dennis Venema
De EOD durft nog niet tot ontmanteling van het pakketje over te gaan en wil er eerst zeker van zijn dat hij de veiligheid kan waarborgen. Overwogen wordt om binnen de EOD meer expertise in te schakelen. © NU.nl/Dennis Venema

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie