Kantoor ontruimd na vondst verdacht pakketje

GRONINGEN - Een kantorencomplex aan de Van Elmptstraat in Groningen, vlak bij voetbalstadion de Euroborg, is maandagochtend ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje onder een auto die bij het pand staat geparkeerd.

Een kantorencomplex aan de Van Elmptstraat in Groningen, vlak bij voetbalstadion de Euroborg, is maandagochtend ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje onder een auto die bij het pand staat geparkeerd.

Ongeveer 300 werknemers hebben het pand moeten verlaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het pakketje te onderzoeken. Dat heeft de politie maandag gezegd.

De politie kreeg een melding van een vrouw dat er een verdacht pakketje onder haar auto hing. ''We hebben de auto onderzocht en we vertrouwen de situatie niet'', aldus een woordvoerder van de politie. In het kantoor zitten meerdere bedrijven, waaronder een rechtsbijstandskantoor, notarissen en incassobureaus.

Robot

De EOD zet een robot in om de auto te onderzoeken. ''Ze gaan zorgvuldig te werk'', aldus de politiewoordvoerder. Mede daarom is de omgeving in een straal van 100 meter rondom het kantorencomplex afgezet. Vanaf 14.30 uur is ook een deel van de N7 tussen Groningen en Hoogezand, die langs het kantoor loopt, in beide richtingen afgesloten. De weg gaat pas weer open zodra de EOD het onderzoek heeft afgerond.

De werknemers van het complex zijn in eerste instantie opgevangen bij omliggende kantoren. Ze zijn geadviseerd om naar huis te gaan. ''Het onderzoek neemt enige tijd in beslag en van werken komt vandaag niks meer'', aldus de politie.

De politie is met de eigenaresse van de auto in gesprek. Ze kunnen nog niks zeggen over waarom de vrouw bij het kantoor was en over hoe het pakketje onder haar auto terecht is gekomen.

Kantoor ontruimd na vondst verdacht pakketje

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie