ROTTERDAM - De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden na een wilde achtervolging door het centrum van Rotterdam.

De man had geen rijbewijs. Dat heeft de marechaussee maandag gemeld.

De man reed op een zeker moment met meer dan 100 km per uur door de Maasstad. Ook ramde hij vlak voor zijn arrestatie op het Hofplein een dienstauto van de marechaussee.

De achtervolging ontstond toen de 18-jarige een stopteken van de marechaussee negeerde. De man was opgevallen omdat hij al hard reed en door rood reed.

De man vluchtte met hoge snelheid richting de Erasmusbrug, terwijl hij links en rechts medeweggebruikers passeerde en rode verkeerslichten negeerde.

Klem

Op het Hofplein reed de man zichzelf klem tussen het andere wegverkeer. Marechaussees zagen hierdoor kans hun dienstauto voor de auto van 18-jarige te zetten. De man probeerde alsnog te vluchten door de dienstauto te rammen en andere auto's aan de kant te duwen. Een marechaussee wist hem echter vanachter het stuur te halen.

De 18-jarige Brabander had de auto zonder toestemming van zijn ouders meegenomen. Het voertuig was zodanig beschadigd dat verder rijden niet mogelijk was. De man was waarschijnlijk onder invloed van drugs.