HAARLEM - De politie en forensisch experts doen vanaf maandagochtend in Haarlem onderzoek in twee sloten en aangrenzende groenstroken, waar in 1992 spullen zijn gevonden van een vermiste vrouw.

Destijds werd op dezelfde plaatsen ook al onderzoek gedaan.

Omdat er nu technisch betere middelen zijn, is besloten dat opnieuw te doen. Het onderzoek in en bij de sloten langs de Heussensstraat zal meerdere dagen duren, verwacht de politie.

De toen 27-jarige Lisette Vroege raakte op 3 juni 1992 spoorloos nadat zij 's avonds een tennisclub in Overveen had bezocht.

Ze vertrok daar rond 21.30 uur met de auto, haar vriend bleef nog even. Een buurvrouw zag Vroege even later parkeren voor haar woning in Haarlem en uitstappen. Maar toen de vriend van Vroege een half uur later thuiskwam, was ze in geen velden of wegen meer te bekennen.

Schoen

Bijna vijf maanden later werd in het water langs de Heussensstraat een schoen van de vrouw teruggevonden. Enkele dagen daarvoor was haar tennisracket al aangetroffen in een groenstrook bij deze sloot.

Sinds vorig jaar probeert een nieuw onderzoeksteam de zaak alsnog op te lossen. Rechercheurs lopen alle bevindingen sinds 1992 na, spreken opnieuw met getuigen en vragen het publiek om informatie. Bij het onderzoek in en bij de sloten werkt de politie samen met deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut.