VENLO - De Floriade in Venlo heeft het afgelopen half jaar ruim 2 miljoen bezoekers getrokken. Dat maakte de organisatie zondag bekend tijdens de feestelijke afsluiting van de Wereldtuinbouwtentoonstelling.

De Floriade had een bezoekersaantal van 2 miljoen als doel gesteld om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Of dat laatste gelukt is, moet nog blijken. Hoe het kasboek eruit ziet, wordt later bekendgemaakt.

Op 4 april opende koningin Beatrix de Floriade. Het evenement wordt elke 10 jaar gehouden en was nu voor het eerst buiten de Randstad. Alle voorgaande Floriades leden zware verliezen.

Bezoekers waardeerden het park met een 8,5, maakte directeur Paul Beck van Floriade 2012 bekend. In totaal 42 landen deden mee. Door de tentoonstellingen boekten hotels in de regio Venlo 30 procent meer overnachtingen dan normaal.

Visitekaartjes

De organisatie oogstte zeven dozen met visitekaartjes, zei waarnemend burgemeester Wim Dijkstra van Venlo zondag. ''Dit zijn allemaal potentiële handelscontacten van over de hele wereld.''

Tijdens de slotceremonie droeg de organisatie van de zesde Wereldtuinbouwtentoonstelling officieel het stokje over aan de organisatie van Floriade 2022 in Almere.