AMSTERDAM - De ME heeft het laatste groepje feestgangers op een illegale houseparty in het Gelderse Velp gedwongen te vertrekken.

Rond 10.00 uur waren nog vijftig tot honderd mensen aanwezig op het terrein van een voormalige steenfabriek aan de IJssel. "Toen hadden de burgemeester en de politie er genoeg van en is het terrein schoongeveegd."

Het feest op het afgelegen terrein aan de Luthumse Veenweg was vroeg in de nacht begonnen en trok zo'n vierhonderd bezoekers. De eigenaar van het particuliere terrein waarschuwde al snel de politie.

De feestgangers weigerden te vertrekken. De politie sprak uiteindelijk met de organisatie af dat het feest om 07.00 uur zou worden beëindigd.

Aanhouding

Toen ging de muziek ook uit en vertrok het overgrote deel van de bezoekers. Een groep bleef echter hangen en zei meer tijd nodig te hebben om het terrein schoon te maken.

Toen dat te lang duurde greep de ME in. Rondom het hele feest is één aanhouding verricht. Vroeg in de nacht werd een honkbalknuppel gevonden bij een automobilist die op weg was naar het feest.

Weinig klachten

Het feest werd ver van de bebouwde kom gehouden en er waren dan ook weinig klachten over geluidsoverlast. "De klachten die er waren kwamen vooral van bewoners aan de andere kant van de rivier."

Er zijn geen vernielingen aangericht. Het ging overigens niet om een Project X-feest. "Er zijn geen aankondigingen in die stijl via Facebook of andere sociale media verspreid."