AMSTERDAM - De 27-jarige onderwijsassistent uit Huizen die al werd verdacht van ontucht, onder anderen met blinde en slechtziende leerlingen, wordt nu ook verdacht van ernstig seksueel misbruik.

Justitie denkt dat hij zeker twintig slachtoffers maakte, bevestigt een woordvoerder zaterdag na een uitzending van Eenvandaag.

Stefan P. zou zijn slachtoffers hebben gemaakt op blindenschool Visio, bij een kinderdagverblijf, de scouting en bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zou hij op internet kinderen hebben overgehaald tot een afspraak.

Volgens zijn advocaat, Harriët de Kroon, waren de meeste slachtoffers zo'n 15 jaar oud. Het jongste slachtoffer is volgens Eenvandaag 3 jaar oud.

De Kroon vertelt in de uitzending dat P. een uitvoerige bekentenis heeft afgelegd. "Hij is schoon schip gaan maken. Het zijn ernstige feiten, waarvoor hij de volle verantwoordelijkheid wil nemen." De verdachte zou vooral willen dat hij niet nog een keer de fout in gaat.

Onzedelijke handelingen

P. werd in juni aangehouden op verdenking van onzedelijke handelingen bij zes leerlingen van een school voor blinden en slechtzienden. In de maanden die daarop volgden breidden de verdenkingen zich uit in ernst en omvang.

In de uitzending van Eenvandaag vertelt een medewerker van de scouting hoe al in 2010 verdenkingen tegen de man bestonden. Vanwege gebrek aan bewijs kon justitie P. niet vervolgen.

Dinsdag verschijnt P. voor het eerst voor de rechter. Het gaat dan om een pro-formazaak. De inhoudelijke behandeling vindt later plaats.