AMSTERDAM - Secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink heeft verschillende keren contact gehad met een pooier van minderjarige jongens. 

Dat zeggen meerdere getuigen zaterdag in het AD. Demmink zou in de jaren tachtig contact hebben gehad met crimineel Dick Willard, die bekend stond als pooier van minderjarige jongens.

Ook stellen de getuigen dat zij Demmink met jongens uit de nabijheid van Willard hebben gezien. "Hij nam meerdere keren een Arabisch uitziend jongetje mee", zegt een van hen.

Een andere ingewijde, een leider van een Haagse hasjbende, zegt dat zijn mensen jongens meerdere keren bij Demmink in de auto hebben zien stappen. "Het ging om jongens van niet ouder dan 15 jaar", verklaart hij.

Kindermisbruik

Demmink wordt al jaren in verband gebracht met kindermisbruik. Tegen hem werd verschillende keren aangifte gedaan van seksueel misbruik maar volgens het OM zijn die niet betrouwbaar.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) liet donderdag nog weten dat er 'geen begin van juistheid' is aan de beschuldigingen aan het adres van Demmink. Volgens hem is er geen bewijs.