AMSTERDAM - De verdachten van de woningoverval in Voorthuizen, waarbij in augustus een van de vermoedelijke daders om het leven kwam, zijn mogelijk ook betrokken bij twee andere zaken.

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de overval, een andere woningoverval in Zeist en een straatroof in Odijk.

Alle drie de misdrijven vonden op dezelfde dag plaats, woensdag 8 augustus. De straatroof mislukte omdat het slachtoffer, een hoogbejaarde man, om hulp riep.

Bij de woningoverval in Zeist werd de bewoner, eveneens een hoogbejaarde man, door de twee daders mishandeld. Ze gingen ervandoor met onder meer de bankpassen van het slachtoffer.

Relatie

Bij de overval in Voorthuizen raakten de bewoners gewond. De politie trof een paar honderd meter van de woning een zwaargewonde man aan. Hij was vermoedelijk een van de daders en overleed later in een ziekenhuis. Voor deze overval zitten drie verdachten vast: een 28-jarige vrouw uit Arnhem, een 33-jarige Culemborger en een 25-jarige man uit Beekbergen.

Vanwege de mogelijke relatie tussen de drie misdrijven maken nu ook rechercheurs van het korps Utrecht deel uit van het team dat onderzoek doet naar de gewelddadige woningoverval in Voorthuizen.