BEST - De 44-jarige man die op zondagavond 23 september in Best zijn vrouw en een buurman doodstak, was dat niet van plan en heeft dat niet gewild. 

Er is geen sprake van moord maar van doodslag, zo beweerde Advocaat Wannes Kolmans van de verdachte uit Best donderdag. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de man vooralsnog van dubbele moord.

Kolmans bevestigde donderdag dat de man en vrouw in scheiding lagen. Op die zondagavond betrapte hij zijn vrouw (36 jaar) met de buurman (32 jaar). Toen hij vanuit het café waar hij werkt naar huis vertrok, wist hij niet was hij zou aantreffen, legde de advocaat uit.

Zijn cliënt heeft de steekpartij niet ontkend en dat heeft volgens zijn advocaat ook weinig zin. Er zijn veel getuigen die hem kort erna buiten op straat hebben gezien onder het bloed en met een mes in de hand.

Trieste zaak

De raadsman spreekt van een trieste zaak en nog meer trieste omstandigheden die tijdens de rechtszaak duidelijk zullen worden.

De rechtbank in Den Bosch bepaalde woensdag dat de man nog zeker 90 dagen blijft vastzitten. De kinderen (6 en 10 jaar) van het echtpaar zijn ondergebracht bij grootouders.