WILLEMSTAD - Op Curaçao is woensdagmiddag (lokale tijd) een meerderheid van het parlement bijeen gekomen voor een vergadering in een hotel.

Het parlement onder voorzitterschap van Dean Rozier zegt geen toestemming te hebben gekregen om te vergaderen in de gebruikelijke vergaderzaal.

Tijdens de vergadering is het interim-kabinet van Stanley Betrian aanwezig om uitleg te geven over de plannen die het de komende weken wil uitvoeren .Als belangrijk punt staat de invoering van een wet op het programma over de screening van toekomstige ministers.

De wet moet van kracht zijn voordat de volgende regering aantreedt. Een ander hoofdonderwerp is volgens Betrian de ''zeer ernstige financiële situatie waar we snel op zullen moeten reageren''.

Eigen vergadering

Negen parlementariërs uit het kamp van ex-premier Schotte beleggen donderdag een eigen vergadering, maar zij kunnen niet rekenen op een parlementaire meerderheid. Voor de bijeenkomst is door oud-parlementsvoorzitter Ivar Asjes ook het interim-kabinet uitgenodigd. Betrian lijkt niet van plan te zijn op de uitnodiging in te gaan en liet weten het minderheidsparlement niet te erkennen.