ARNHEM - De 50-jarige vrouw die zich onder meer in Nijmegen als therapeut voordeed, heeft het gebit van een cliënte met een vijl bewerkt en bovendien haar en drie anderen geld en spullen afhandig gemaakt met opmerkelijke intimidaties

Zo zei de vrouw bijvoorbeeld dat ze de vrouw van Hitler was geweest in een vorig leven.

Dat bleek woensdag voor de rechtbank in Arnhem, waar het Openbaar Ministerie (OM) de vrouw had gedagvaard wegens poging tot zware mishandeling en oplichtingen.

Dat bracht het Openbaar Ministerie (OM) woensdag naar voren voor de rechtbank in Arnhem. Het OM beschuldigt de vrouw van poging tot zware mishandeling en oplichtingen.

Duivels

Volgens het OM zei de vrouw dat ze duivels kon uitdrijven en dat ze in een vorig leven 30 jaar lang gemarteld was door de moeder van de vrouw wier gebit zij met een vijl zou hebben bewerkt.

Ook zou ze kunnen zorgen dat mensen kanker krijgen. Ze zou ook hebben geveinsd dat ze stichtingen oprichtte voor gezinsvervangende tehuizen en hospices.

Huur

Volgens de aanklaagster betaalden cliënten die onder haar invloed verkeerden voor haar de huur, verzekeringen en boodschappen en gaven ze haar een auto. Dat gebeurde in Nijmegen, Borculo en Spijkenisse. De vrouw zit sinds 25 juni vast.

Het dossier tegen de vrouw is nog niet klaar. In augustus waren er zes aangiften en stelde het OM dat de vrouw meerdere cliënten trapte en aan haren trok.

Ernstiger

Volgens de aanklaagster wordt het naarmate het onderzoek vordert eigenlijk allemaal nog ernstiger en verwacht zij de lijst met beschuldigingen uit te breiden. Het OM stuitte op slachtoffers die geen aangifte durfden te doen tegen de vrouw.

In de zaak moeten nog getuigen worden gehoord en ook moet de geestestoestand van de vrouw zelf grondiger worden onderzocht. Op 5 december gaat de zaak verder. De rechtbank bepaalde dat de vrouw vast moet blijven zitten vanwege de kans op herhaling.