AMSTERDAM - Weggebruikers moeten woensdag tijdens de avondspits rekening houden met vertraging vanwege het herfstachtige weer dat wordt verwacht.

Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID) dinsdag. Er kan 's middags en aan het begin van de avond in korte tijd veel regen vallen.

In de middag trekken volgens Meteoconsult stevige buien het land binnen. Dat gebeurt het eerst in de regio Rotterdam. De verwachting is dat daar de eerste vertraging al zal ontstaan voor de avondspits op gang is.

De buien bereiken vervolgens het midden en oosten van het land. De weerdienst verwacht dat er in korte tijd zeer veel regen zal vallen. Twintig millimeter in een uur zal geen uitzondering zijn.

Erg druk

De VID verwacht woensdag door het herfstweer met 225 kilometer een erg drukke avondspits. De afgelopen weken stond er op woensdagavond steeds tussen de honderd en 120 kilometer file.

In de ochtend worden minder heftige buien verwacht, waardoor de invloed van het weer op de ochtendspits volgens de VID beperkt is.

Bekijk hier de actuele weersituatie

Bekijk hier de actuele situatie op de weg