RHEDEN - In het Gelderse dorp Velp bij Arnhem zijn in de nacht van maandag op dinsdag ongeveer 90 putdeksels gestolen, meldde de gemeente Rheden dinsdag.

De gemeente heeft alle open plekken in de straten dinsdagmorgen afgezet met waarschuwingsborden en linten. Er zijn voor zover bekend geen ongelukken gebeurd, aldus een woordvoerder. 

De putdeksels zijn vermoedelijk gestolen vanwege de waarde van het metaal. Maar de opbrengst zal niet hoog zijn, zo verwacht de gemeente. Een nieuw putdeksel kost ongeveer 35 euro. Er zit geen kostbaar metaal in het straatmeubilair verwerkt. 

De gemeente heeft dinsdag aangifte gedaan. Er heeft zich nog niemand gemeld die iets van de diefstal uit de bebouwde kom heeft gemerkt. Daarvoor moet een stevige wagen zijn gebruikt, want de putdeksels zijn behoorlijk zwaar, aldus de gemeente. Er zijn nieuwe putdeksels besteld, die nog dinsdag zullen worden geplaatst. 

Arnhem

Ook in Arnhem zijn putdeksels gestolen. Volgens een woordvoerster zijn er 28 deksels verdwenen in een gebied dat grenst aan Velp. De stad doet dinsdagmiddag aangifte. De gemeente heeft inmiddels 16 putten weer van een deksel voorzien.

''We hebben er niet genoeg op voorraad, dus de overige 12 zijn besteld. Het duurt een paar dagen voor we de juiste putdeksels in huis hebben.'' De woordvoerster verwacht dat volgende week alles weer op zijn plek ligt.