ARNHEM - De rechter-commissaris heeft een 25-jarige man uit Beekbergen voor 14 dagen in bewaring gesteld op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een villa in Voorthuizen in augustus.

De man meldde zichzelf al eerder bij de politie, maar werd toen weer op vrije voeten gesteld omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was, aldus het Openbaar Ministerie in Arnhem dinsdag.

Voor de overval, waarbij een echtpaar gewond raakte en een overvaller om het leven kwam, zitten nu drie mensen vast. Behalve de Beekbergenaar zijn een 33-jarige man uit Culemborg en een vrouw van 28 jaar uit Arnhem aangehouden.

Zwaargewonde

Toen de gealarmeerde politie op de avond van de overval arriveerde bij de villa in Voorthuizen, lag op enige afstand van de woning een zwaargewonde man. Dat bleek later een van de overvallers te zijn. In het huis vond de politie het eveneens gewonde echtpaar, dat naar het ziekenhuis werd gebracht.

Wat zich in de woning heeft afgespeeld en hoe iedereen gewond is geraakt, wil de politie nog niet zeggen. Het onderzoek loopt nog.