ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor het gerechtshof in Arnhem 20 jaar cel geëist tegen de 42-jarige Erik E. wegens de gruwelijke moord op zijn vrouw Kathleen Cremers.

De vrouw werd met een houten balk geslagen, 70 keer met een schroevendraaier gestoken en de hals doorgesneden. Dat gebeurde in 2006 in Venray.

Echtgenoot E. werd eerst veroordeeld tot 15 jaar cel, toen door het hof vrijgesproken, waarna de Hoge Raad de zaak terugverwees naar het gerechtshof. Daar bekende E. plotseling alles, behalve het doorsnijden van de keel.

E. gaf toe dat hij zijn vrouw in een opwelling had gestoken, zodat het een doodslag is en geen moord met voorbedachten rade. Hij bleef erbij dat een ander zijn vrouw vervolgens de hals doorsneed.

Het OM gelooft daar niets van. E.’s mouw was verzadigd met bloed dat niet van het steken maar wel van het keel doorsnijden is gekomen, redeneert de aanklager. Zijn handpalm en mouw hebben een afdruk in een bloedplas achtergelaten.

Wietkwekerijen

E. legde stroomvoorzieningen aan voor wietkwekerijen. Lange tijd beweerde hij dat personen uit dit circuit zijn vrouw hebben vermoord. Na zijn gedeeltelijke bekentenis noemde hij nog een naam van iemand die hem van zijn vrouw afduwde en vervolgens haar keel doorsneed. Dat deze persoon bestaat, blijkt volgens het OM nergens uit.